Biljarten

Grand Café De Friesche Club bedient ook de achter het café gelegen biljart- en kegelclub “De Friesche Club” De Friesche biljart en kegelclub is de locatie in Friesland voor biljarters en kegelaars, met een biljartzaal met 7 wedstrijdbiljarts en 3 matchtables voor driebanden groot. Is het de best gefaciliteerde biljartclub van de provincie. Er wordt gebiljart op alle niveau’s, van gezelligheid speler tot en met meervoudig winnaars van de Nederlandse Kampioenschappen en elke biljartliefhebber is dan ook van harte welkom om lid te worden.

De tafels en het andere materiaal worden dan ook in topvorm gehouden voor de leden om zo fijn mogelijk te kunnen spelen en trainen.

De club heeft zo’n 250 leden en zo’n 12 biljartteams die meedoen in de competitie en regelmatig tegen andere teams van andere biljartclubs spelen op zowel provinciaal niveau als landelijk niveau.

Gedurende het jaar zijn er regelmatig biljart evenementen, die ook als publiek zijn te bezoeken, zoals  ranking toernooien, het Leeuwarder Open Libre toernooi (LOL toernooi), wedstrijden van onze top teams en eens in de twee jaar de klassieker Friesland vs  Groningen waarbij De Friesche Club de strijd aanbindt met biljart vereniging De Harmonie uit Groningen om de wisselbeker. Er wordt dan op alllerlei disciplines gespeeld, zoals kader en driebanden.

Wilt u ook eens komen kijken bij een evenement op de De Friesche Club, houdt u dan de agenda op de website in de gaten.

Gratis lidmaatschap voor 6 weken!

Lid worden

Wees welkom.

Voor wie het eens wil proberen is er het biljart- of kegelarrangement. Zes weken kosteloos ervaren hoe leuk de club is.
-Gedurende 6 weken betaalt u geen contributie, alleen klokgeld voor het biljarten of € 5 per uur voor losse kegelbaan huur buiten de vaste clubavond om. De kegelaars kunnen ook gratis proeflid worden van één van de vier kegelclubs.
-Een keu of kegelbal is gratis beschikbaar
-In deze 6 weken kunt u gratis les krijgen van één van onze topspelers.
– Na deze 6 weken kunt u zich laten inschrijven als betalend lid
Het lidmaatschap van de Friesche Club kost u € 15 per maand of € 155 per jaar (of een evenredig bedrag afhankelijk van de startdatum in dat jaar)

Kijk voor meer informatie over het lidmaatschap op de site van De Friesche Club.