Grand Cafe

Grand Café

Grand Café De Friesche Club is een warme ontmoetingsplek voor iedereen. Het authentieke, sfeervol, gastvrij horeca etablissement met zo’n 40 zitplaatsen en de prettige en informele, tijdloze ambiance samen met het (verwarmde) terras maken het Grand Café aantrekkelijk voor een breed publiek.
Een Grand Café waar u tot rust kan komen na een dag hard werken, waar je kunt bijpraten, waar je met je zakenpartner contracten kan doorspreken, waar je gezellig kunt zitten; kortom een plek om thuis te komen.

Het pand aan het Ruiterskwartier is tijdens de zomermaanden van 2015 verbouwd. Er is een nieuwe entree en de bar en keuken zijn gemoderniseerd. Het historische meubilair is behouden. Het appartement op de verdieping is aangepast voor de nieuwe pachter.
De stoelen in het Grand Café stammen uit 1931. Ook de stamtafel uit die tijd staat er nog steeds. Vroeger mochten aan de stamtafel alleen bestuursleden zitten en prominenten. Andere leden moesten blij zijn dat zij op de tweede rij werden geduld. Deelnemen aan het gesprek werd echter niet toegestaan.
De voorgevel uit de jaren dertig, in de stijl van de Amsterdamse School, oogde nog wat gesloten, maar daar is verandering in gekomen.
Het moest allemaal opener, transparanter en meer gericht op de stad.
In de zomer van 2015 worden Marcel en Carla Meijer de nieuwe pachters.
De voorzaal die tot midden oktober 2015 alleen toegankelijk was voor leden van de club wordt openbaar.
De Friesche Club gaat zich wederom richten op het uitgaanspubliek dat hier straks een prachtige omgeving krijgt in het vernieuwde Harmoniekwartier. Het prachtige Grand Café is toegankelijk voor iedereen die van lekker Hollandse/Fries eten houdt. Maar ook om gezellig een drankje nuttigen aan de bar, in de lounge hoek, stamtafel of op het(verwarmde) terras. En dit allemaal voor een betaalbare prijs.
Beleef alleen of samen de grandeur van vroeger in ons Grand Café.

Ook groepen kunnen terecht, naar wens wordt er een passend arrangement gemaakt.

Wij zitten in het prachtige centrum van Leeuwarden en zijn bij uitstek de start en eind locatie van een prachtige wandeling of praamtocht door het historische Leeuwarden met haar prachtige monumenten en grachten.

Bent u In Leeuwarden voor een: dagje shoppen, bioscoop bezoek, theater bezoek, praamvaren, stadswandeling, congres, concert bezoek, u kunt beslit een bezoek aan ons authentieke, historisch pand niet overslaan. Ook voor de “Liwwadders” is ons pand nog altijd een grote verrassing. Kom gerust eens kijken: “ Het best bewaarde geheim van Leeuwarden”.

Voor informatie en reservering; 058 212 5037 / info@grandcafedefriescheclub.nl of via het contactformulier